Ook mensen die wat meer aandacht behoeven kunnen terecht bij Movin’ Gym. Denk hierbij aan mensen met ADHD, ADD, Autisme of herstel na operatie/ blessures en Parkinson.

 

ADHD/ADD

Mensen met ADHD en/of ADD zijn sneller afgeleid, drukker en/of doet vaker dingen zonder erbij na te denken. Helaas wordt dit als lastig ervaren door de omgeving. Hierdoor is het vinden van een sport ook vaak lastig, terwijl het juist zo belangrijk is. Sport en beweging verbeteren de symptomen van ADHD en ADD. Bij wetenschappelijk onderzoek is met name een verbetering in aandacht gezien. Ook de motorische vaardigheden en het gevoel van eigenwaarde nemen toe. Afhankelijk van de tak van sport, kunnen de sociale vaardigheden verbeteren. Als kinderen en ook volwassenen regelmatig sporten is het zelfs mogelijk dat ze naar een lagere dosering van de medicatie kunnen.

Movin’ Gym biedt een oplossing door te sporten in een veilige omgeving en in een kleine groep met duidelijke sturing. Hierdoor zijn er niet te veel prikkels en leren ze rustig en gestructureerd (meer na te denken over wat ze doen) samen te sporten. Door middel van zelfverdediging, boksen en kickboksen leren ze hun eigen grens kennen, maar ook die van ander.

 

Autisme

Als je autisme hebt, kan het extra lastig zijn om een sport te vinden die bij je past. Terwijl sporten een positieve invloed heeft op kinderen met autisme. Sporten is leuk om te doen. Het levert ze veel op: plezier en een leuke hobby. Ook verbetert het de conditie, de motoriek, gedrag en sociale vaardigheden. De kinderen krijgen veel meer zelfvertrouwen. Dit werkt allemaal positief door in hun dagelijks leven. Sport is een speels middel voor een positieve ontwikkeling van kinderen met autisme.

  • Kinderen met autisme ervaren vaak de volgende belemmeringen:
  • een motorische achterstand;
  • verminderde motivatie door negatieve ervaringen;
  • het moeten onthouden van instructies en het interpreteren van deze instructie.

Dit alles veroorzaakt stress bij sporten. Maar als bovengenoemde belemmeringen verminderd worden dan is sporten ook leuk en toegankelijk voor kinderen met autisme. Dit is dan ook het doel van Movin’ Gym. Met plezierige en leuke, uitdagende boks- en kickboks gerelateerde oefeningen in een kleine groep worden de kinderen weerbaarder, verbetert de motorische vaardigheden en de fitheid, waardoor het zelfvertrouwen groter wordt.

Kinderen met autisme hebben bovendien 40% meer kans op overgewicht. Dit wordt veroorzaakt door minder bewegingsuren, specifieke voorkeur voor voedsel en eventueel medicijngebruik. Ook hierbij kan Movin’ Gym begeleiden door onze kennis over gezonde voeding te combineren met bewegen. Movin' Gym heeft al enige jaren ervaring in het lesgeven aan mensen met autisme aan zowel jongeren als volwassenen. 

 

Herstel na operatie of blessure

Je hebt een blessure, bent herstellende van een operatie of de Covid-19 (Corona virus). Graag wil je weer te gaan sporten. Je bent bang en onzeker, durft de stap nog niet echt maken, want bij de meeste sportscholen hebben ze geen tijd, het tempo is te hoog en persoonlijke begeleiding is te duur. Bij Movin’ Gym is het wel mogelijk. Wij vinden het belangrijk dat je het plezier in de sport terugkrijgt en lekker vrij kan bewegen, zonder je zorgen te hoeven maken.
Bij Movin’ Gym kan je werken aan je conditie en kracht door middel van zelfverdedigingsoefeningen. Met onder andere boksen en kickboksen als basis kan je lichaam sneller herstellen. Je gaat je fitter voelen en krijgt meer energie. Op een rustig tempo in een kleine groep gaan wij gezamenlijk werken aan jouw doelen.

 

Boksen met Parkinson

Boksen tegen Parkinson is non-contact sport
De op boksen geïnspireerde trainingen zorgen ervoor dat je jezelf sterker voelt, meer energie hebt, sneller herstelt, je bent even geen patiënt. We trainen op de bokszak pads en handschoenen maar “nooit op elkaar”. 

Wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van bokstraining is nog beperkt, maar de eerste resultaten suggereren dat het leidt tot verbetering in lopen, balans, dagelijkse activiteiten en de algehele kwaliteit van leven. Daarnaast vertraagt het het ziekteproces.

 

Boksen met MS

Sportief bewegen is ook voor mensen met MS een goed. Hierbij verhoog je de algemene weerstand, je kracht neemt toe, je stoelgang verbetert en je voelt je minder moe. Regelmatig bewegen helpt je om je sociale contacten te vergroten en bovendien is de kans groot dat je door te bewegen je beter in je vel voelt zitten. Op je eigen tempo lekker boksen wanneer het even niet meer gaat kan je gaan zitten of zittend boksen. We sporten in een kleine groep waardoor ierdereen voldoende aandacht krijgt. 

 

Boksen met (C) PTTS

Tijdens het sporten worden diverse stoffen aangemaakt in je lichaam zoals: Endorfine of terwel het anti-stresshormoon.

Het leidt je af van negatieve gedachten, je piekergedrag neemt erdoor af en je gevoel van beheersing neemt toe, net als je eigen effectiviteitsverwachting. Bovendien ontstaat door sporten meer zelfwaarde en creëer je een positiever zelfbeeld. Je komt meer in je kracht staan waardoor je beter voor jezelf opkomt. Boksen met (C) PTTS is een 1 op 1 training waarbijjij centraal staat. 

 

AGB code

Movin' Gym is in het bezit van een AGB code. Het is mogelijk de aangeboden zorg door Movin' Gym bij de zorgverlener te declareren.